Om Iben Plesner

Download CV Se referencer

Vi har alle et CV. Det handler om kompetencer, erfaring og kvalifikationer.
Vi har heldigvis også en historie, og her får du lidt af min.

‘Man må ville med det samme – eller aldrig ville’. Ordene er den franske forfatter Romain Rollands, og jeg er helt med på, hvad han mener: Da jeg for en del år siden forlod gymnasiet, ville jeg være skuespiller, og det kunne ikke gå hurtigt nok.
Så jeg kæmpede mig frem – uden spidse albuer og X-factor men med en jernvilje som få, og det lykkedes mig faktisk at holde skindet på næsen som skuespiller og sanger i en hel del år.

Børneteater, kickline og cabaret

Jeg spillede børneteater og rejste land og rige rundt med blandt andre Teatret Zeppelin. Vi smed scenografien i Hanomagen kl. 6 om morgenen, ramte en gymnastiksal og en morgensur pedel ved 8-tiden, stillede det hele op, spillede to forestillinger, pakkede sammen igen og faldt omkuld på et hotel i udkantsdanmark – og det var ikke Hilton, skulle jeg hilse at sige:-)

Jeg arbejdede også som musicalsanger og lårsvinger og medvirkede i Melodigrandprix, Elevatoeren og andre hedengangne underholdningsprogrammer.
Sidst, men ikke mindst, var jeg med til at skabe en række egenproduktioner på Café Liva med vokalgruppen ‘En over / Én under’. Det var i den periode, jeg fandt ud af, at jeg kunne skrive. Og det var faktisk helt tilfældigt …

Tekstforfatter ved et tilfælde

I ‘‘En over / Én under” var det ambitionen at opfinde vores egen genre: ‘unplugged rockcabaret på dansk’. Der er jo masser af copycats nu til dags, men vi var faktisk de første(!). Og vi lagde ud med den største af de største: John Lennon.
’Helligbrøde’, råbte folket. Men vi smed berøringsangsten over bord og gik i gang med at finde tekstforfattere til at fordanske Lennons sange.

Vi fik da også udmærkede oversættelser retur. Men der manglede lissom’ ét eller andet. Tiden gik – og vi gik i panik.
Tre uger før premieren kastede jeg mig selv over materialet – uden andre kvalifikationer end et 9-tal i dansk. Et par dage efter havde jeg oversat 15 sange. (Grundet det høje arbejdstempo fik jeg tilnavnet ‘100 meter hæk’. Det har forfulgt mig siden).

Fra ‘100 meter hæk’ til professionel tekstforfatter

Siden gik det slag i slag: mit bijob blev til mit hovederhverv, og jeg startede lydstudiet ‘Hookline Production’ sammen med min mand, komponist og producer, Ivar Lind Greiner. Hér arbejdede jeg som tekstforfatter og produktionsleder, og hér kickstartede jeg min karriere som reklamespeaker. Og det var faktisk også helt tilfældigt …

Ind i speakerboxen

Mange af byens store reklamebureauer havde – og har stadig – deres daglige gang i Hookline. En dag skulle vi producere lyden til en TV-reklame for et stort dansk teleselskab.
Den kvindelige speaker dukkede dog aldrig op, og jeg blev bedt om at indtale voiceoveren – ‘bare som dummy indtil den rigtige speaker skal på…’.

Jeg blev smidt ind i boksen og gjorde det tilsyneladende godt, for pludselig var det mig, som var den ‘rigtige’ TDC stemme.
Og hvad jeg har jeg lavet siden da? Ikke så lidt. Tjek mit CV og mine referencer.